Iitin Pallo-68 käynnistää jalkapallotoiminnan Iitissä

01.04.2022

Tulevana kesänä Ravilinnassa pelataan Palloliiton miesten 6. divisioonaa, kun iittiläisen urheilun yleisseura Iitin Pallo-68 tekee paluun jalkapalloviheriöille. Viimeksi Iitissä on jalkapalloa pelattu 2010-luvun alkupuolella FC Kausalan nimellä.

Jalkapallon erikoisseuraksi vuonna 1968 perustettu Iitin Pallo tunnetaan nykyisin yleisseurana, jonka toiminta-alueena on muun muassa aikuisten salibandy ja mailapelit tennis, padel sekä sulkapallo. Iitin Pallo-68 seuran hallitus haluaa kunnioittaa vanhoja iittiläisiä perinteitä ja pitää jalkapallossa seuran alkuperäisen nimen. Joukkueen peliasuissa ja logossa käytetään kuitenkin salibandyjoukkue Kyljysten logoa.

"Salibandyssa Kyljyksillä on ollut mainio meno niin katsomossa kuin kentällä. Nyt on mukava päästä pelaamaan futista yhdessä", toteaa joukkueenjohtaja Elmo Lavonen.

Iitin Pallo-68 aloittaa jalkapallossa toiminnan ensi kesänä miesten joukkueen osalta. Joukkue on ilmoittautunut Suomen Palloliiton miesten 6. divisioonaan. Tulevalla kaudella Iitin Pallon kanssa samassa lohkossa on 15 joukkuetta. Joukkueet tulevat pääosin Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueelta. Kauden aikana sarjapelejä joukkueelle kertyy 15, joista Ravilinnassa pelataan 8 ottelua. Kausi alkaa toukokuun 13. päivä kotiottelulla. Sarjakausi lyödään pakettiin syyskuussa.

"Toivottavasti peli kehittyy nousujohteisesti läpi kauden ja yleisö löytää paikalle kotipeleihin sankoin joukoin. Viihdettä on luvassa", puuhamies Eemeli Lehtinen lupaa.

Iitin Pallo-68 ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantai 13.5. Ravilinnassa. Vastustajaksi ensimmäisessä ottelussa asettuu Hirvelän Hirvet. Ottelu pelataan Ravilinnan nurmikentällä, jos kenttä saadaan pelikuntoon. Muutoin peli pelataan Ravilinnan hiekkakentällä.