Iitin Pallo voittoputkessa

23.07.2022

Maanantaina 30.5 Iitin Pallo matkasi kauden neljännessä jalkapallon 6-divisioonan pelissään Nastolaan Nasevan vieraaksi. Matkaan saatiin reilun kokoinen rosteri, joka oli tärkeää vastustajan ollessa sarjan kärkipaikalla. Asetelma peliin oli siis selvä, vierasjoukkue lähti otteluun selvästi haastajan roolissa.

Alkuminuuteista lähtien peli oli hyvin tarkkaa, ja ottelutapahtumat pysyivät tasaisina. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta maaleja ei nähty. Noin 10 minuutin kohdalla pääsi vastustaja murtautumaan vieraiden puolustuksen läpi, mutta maalivahti Eemeli Lehtisen upea tuplatorjunta piti pelin 0-0 tilanteessa. Ensimmäisen puoliskon loppupuolella nähtiin Iitin Pallon paras maalintekopaikka. Matias Palmin kulmapotku löysi etutolpalle nousseen Elmo Lavosen, mutta tämän laukauksen onnistui kotijoukkueen maalivahti torjumaan. Enempää tilanteita ei nähty ja puoliajalle mentiin tiukassa 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi; erittäin tiukkaa puolustamista molemmilta joukkueilta. Toisen puoliajan paras paikka siunaantui kuitenkin kotijoukkue Nasevalle. Hienosti rakennettu tilanne oikealta laidalta, ja hyvä keskitys löysi takatolpalta aivan yksin odottaneen kotijoukkueen pelaajan. Eemeli Lehtisen upea torjunta piti kuitenkin tilanteen tasoissa jälleen. 61 minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. Elmo Lavonen voitti laidalla kaksinkamppailun, ja pääsi syöttämään keskelle debytantti Harri Kauppiselle. Tästä ei Harri erehtynyt, vaan upea sijoitus maalin vasempaan kulmaan vei vieraat johtoon.

Ottelun loppuhetkillä kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta Iitin Pallon puolustuksen taistellessa hienosti. Nasevan turhautuminen oli nähtävissä katsomoon asti, ja aivan ottelun lopussa nähtiin punainen kortti. Kotijoukkueen Jesse Simpanen ajoi tilanteen jälkeen typerästi vieraiden maalivahti Eemeli Lehtistä. Tästä Jesselle ottelun toinen keltainen; mies lähti aikaiseen suihkuun. Hetkeä aiemmin oli nähty myös Iitin Pallon kauden ensimmäinen keltainen kortti Eemeli Lehtisen pelatessa aikaa maalipotkussa. Näiden tapahtumien jälkeen tuomari vihelsi pelin poikki, joten vieraat ottivat toisen voittonsa putkeen.

Pelaajavalmentaja Eemeli Lehtisen kommentit ottelusta olivat: "Mahtava taisteluvoitto, pelitapa alkaa kirkastua ja puolustuspeli tiivistyy peli peliltä."

Parhaana palkittiin vierailta Eemeli Lehtinen. Maininta myös kapteeni Matias Palmille upeasta taistelusta keskikentän pohjalla. Iitin Pallon seuraava ottelu pelataan 10.6 kello 18.30 Ravilinnan nurmella, kun Heinolan Palloilijat-47 saapuu kotijoukkueen vieraaksi.