Iitin Pallolle harmittava tasapeli kotinurmella

23.07.2022

Iitin Pallo lähti kauden seitsemänteen jalkapallon 6. divisioonan otteluun neljän pelin voittoputkessa. Vastustajaksi Ravilinnaan oli saapunut kotkalainen FC Etapo. Kotijoukkue oli saanut jalkeille hyvän rosterin, joten odotukset olivat korkealla. Alkuminuuteista lähtien paahtava keli verotti pelaajia, ja Palloliiton ohjeistuksen mukaan puolessa välissä kumpaakin puoliaikaa oli pidettävä juomatauko. Kotijoukkue aloitti pelin hyvin, mutta kunnon paikoille se ei päässyt. Ensimmäinen puoliaika menikin Iitin Pallon painostaessa vieraiden vain roiskiessa palloa kotijoukkueen päätyyn. Ensimmäisen puoliajan paras paikka nähtiin, kun Eero Heino vapautti Teemu Pienmunteen laidalta, mutta vieraiden puolustus ehti juuri ajoissa väliin. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle tuli aggressiivisempi kotijoukkue. Eikä aikaakaan, kun hyvä painostus tuotti tuloksen vaparin muodossa. Pallon taakse asteli kapteeni Matias Palm, ja hänen upea laukaus painui tolpan kautta sisään 40. peliminuutilla. Muutaman minuutin kuluttua kotijoukkue sai uuden paikan, kun Tuomas Makkonen kaadettiin kuudentoista rajan sisällä. Pallo vietiin 11 metriin, ja pallon taakse asettui viime pelissä rangaistuspotkusta maalin tehnyt Jesse Koskinen. Tällä kertaa mies ampui pallon maalin yli, joten tilanne oli edelleen 1-0. Seuraava hyvä paikka siunaantui 48. minuutin kohdalla, kun Teemu Pienmunne kiersi vastustajan puolustuksen ja maalivahdin. Tämän jälkeen hän tiputti hienosti Severi Porevedelle, mutta tämän laukaus painui tyhjillään ammottavan maalin yli. Kotijoukkue pääsi hetki tämän jälkeen yrittämään maalia jälleen, mutta Konsta Heikkilän laukaus osui tolppaan. 56. minuutilla saivat vieraat ensimmäisen kunnollisen paikkansa vaparin muodossa. Eemeli Lehtinen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta vierasjoukkue oli ahnaasti riparilla, josta Etapo tasoitti pelin kotijoukkueen kannalta murheellisesti. Iitin Pallo painosti loppua kohden, mutta ei päässyt kuitenkaan laatupaikoille asti. Näin peli päättyi 1-1 FC Etapon hienon puolustustaistelun jälkeen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin keskikentän dynamo ja kapteeni Matias Palm. Palkitsijana otteluisäntä Kouvolan Pyöräpaja!

Ottelua oli tullut seuraamaan reilu satapäinen yleisö. Kotijoukkue toivoo samanlaista yleisöryntäystä ensi maanantaina 4.heinäkuuta kello 18.30, kun Iitin Pallo kohtaa kotinurmellaan paikallisderby tunnelmissa FC Villisiat Elimäeltä.