Otteluraportti: Kyljykset kaatoi Heinolan kotikaukalossa

16.10.2022

Kyljykset jatkoivat voittojen tiellä lauantaina käydyssä salibandyn II-divisioonan kamppailussa. SB Heinola kaatui Kyljysten käsittelyssä luvuin 11-7 (5-4, 1-1, 5-2)

Kotijoukkue pääsi aloittamaan avauserän maalijuhlat. Ajassa 2.10 Joel Puntti vei "vanhanaikaisella" Kyljykset johtoon. Kolme minuuttia ehti kulua kotijoukkueen maalista, kunnes vierasjoukkue Heinola iski kahdella nopealla maalilla itsensä tasoihin ja ohi. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue tasoitti Lauri Turusen yksilösuorituksella. Seuraavassa vaihdossa Heinola siirtyi jälleen johtoon kotijoukkueen huolimattoman pelin johdosta. Tästä kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut. Joel Puntti iski toistamiseen pallon maaliin Niko Henttosen syötöstä. Vahvan ottelun pelannut Aapo Ikonen murtautuu seuraavassa vaihdossa puolustajan paikalta Heinolan hyökkäysalueelle ja vie komealla laukauksella Kyljykset johtoon. Neljä minuuttia johtomaalin jälkeen Puntti iskee maalin edestä illan kolmannen maalinsa. Lukemat taululla 5-3 kotijoukkueelle. Heinola saa vielä kavennettua pelin lukemiin 5-4 ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toinen erä alkoi vahvasti kotijoukkueen otteissa. Maalin kuitenkin iskee vierasjoukkue Heinola ajassa 23.01. Seuraavaa maalia saatiin odotella erän toiselle puolikkaalle. Ajassa 31.50 Lauri Turusen veto yllättää Heinolan maalivahdin. Erän loppupuolella Kyljyksille tuomitaan kaksi kahden minuutin jäähyä. Kotijoukkue kuitenkin kestää kotiyleisön tuella toista minuuttia kestäneen kahden miehen alivoiman. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 6-5.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen ylivoimalla. Pallo pelataan Heinolan maalille, jossa kaksikko Jari Lassila ja Tuukka Aaltonen yhteistuumin pelaavat pallon maaliin. Ottelua jatketaan tasaisissa merkeissä. Ajassa 49.20 kotijoukkue siirtyi kolmen maalin johtoon. Aapo Ikonen iskee pallon maaliin Eero Haapaniemen syötöstä. Heinola ei kuitenkaan luovuttanut voittoa Kyljyksille. Heinola teki kaksi maalia viimeisen kymmenminuuttisen käynnistyessä. Tilanne oli 8-7, kun kuusi viimeistä peliminuuttia alkoivat. Kotijoukkueen työteliäs pelaaminen kuitenkin palkittiin kellon näyttäessä 55.06. Atte Sorvon veto painui Heinolan maaliin kotijoukkueen vahvan pelaamisen jälkeen. Heinola koittaa ottaa lopussa maalivahtia pois, mutta kotijoukkue kestää Heinolan rynnistyksen ja iskee vielä kaksi maalia ottelun loppuhetkillä.

- Tänään virheiden sävyttämä peli, mutta tulos taululla ratkaisee. Tänään jokainen kenttä sai onnistumisia, joka on erittäin hyvä juttu, Kymen Sukituspalvelun parhaana pelaajana palkittu Lauri Turunen pohti.

Ravilinnan liikuntahallin lehtereillä nähtiin Heinola pelissä 257 ihmistä. Yleisö eli pelissä hienosti mukana läpi ottelun.

- Mahtava fiilis hallilla. Yleisömäärä myös erittäin hieno! Taitaa olla meidän lohkon tämän kauden selkeästi paras yleisömäärä yhdessä ottelussa, kommentoi nälkäisimpänä pelaajana palkittu Jani Fri.