OTTELURAPORTTI: Löysätempo vei tikkarin Kyljyksiltä

04.12.2022

Löysätempo - Kyljykset 10-9 (2-3, 1-3, 7-3)

Kyljykset matkasivat viime perjantaina Mikkeliin upealle Saimaa stadiumille, jossa puitteet olivat huikeat salibandylle. Kyljyksiä isännöi tällä kertaa Löysätempo, joka oli vahvistanut rivejään Hatsinan (Suomisarja) farmipelaajilla.

Ottelun avausmaalin iski Löysätempo reilu seitsemän minuutin pelin jälkeen. Vierasjoukkue Kyljykset kuitenkin kuittasi maalin pari vaihtoa myöhemmin. Muutama puhkaiseva syöttö ja Atte Sorvo pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin. Ykköskenttä asialla jälleen kolme minuuttia myöhemmin. Ville Ala-Outinen laukoi Tuukka Aaltosen syötöstä pallon Löysätempon maaliin. Löysätempon Eetu Lahtinen kuitenkin toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 12.18. Ensimmäisessä erässä nähdään vielä yksi maali. Maalivahti Henri Haapaniemi avaa pitkällä heitolla pallon Aapo Ikoselle, joka ei maalipaikasta erehtynyt. Tilanne 2-3 vierasjoukkueelle.

Toisessa erässä Löysätempo sai vahvan alun. Löysätempo iski pallon maaliin vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Tasaisissa lukemissa mentiin yli ottelun puolivälin, kunnes Kyljysten ylivoiman jälkeinen pyöritys tuotti tulosta. Heikki Laiho pääsi iskemään maalin edestä paluu pallon ohi kotijoukkueen maalivahdin. Kyljykset sai vielä kahdesti pallon Löysätempon maaliin toisessa erässä. Asialla hyökkääjä Ville Ala-Outinen, joka väkisin viimeisteli hattutempun täyteen.

Kolmas erä ei alkanut vierasjoukkueelle toivotulla tavalla. Löysätempo kavensi heti erän alussa puolustusvirheestä pelin lukemiin 4-6. Kyljysten ykkönen löi kuitenkin uutta tahtia ottelulle. Aaltonen ja Ala-Outinen viimeistelivät maalit mieheen heti kotijoukkueen kavennusmaalin jälkeen. Kyljyksien yli hyökkääminen kuitenkin kostautui ajassa 45.08. Löysätempo kavensi jälleen eron kolmeen maaliin.

Ajassa 46. minuuttia Kyljykset pääsivät ottelussa ylivoimalle. Ylivoima tuotti tulosta ajassa 48.13. Ala-Outinen viimeisteli illan viidennen maalinsa.

Tästä hetkestä lähtien alkoivat vierasjoukkueen ongelmat.

Löysätempo sai vahvan hallinnan ottelussa Kyljyksien passivoiduttua liikaa. Löysätempo kavensi ensimmäisen kerran ajassa 51.02. Eikä mene kun yksi minuutti ja pallo on jälleen vierasjoukkueen maalissa. Löysätempo pääsi ylivoimalle ajassa 55.29. Ylivoiman loppuhetkillä pallo kimposi onnekkaasti Kyljysten omasta pelaajasta maaliin. Löysätempo sai tästä selvästi hurmoksen päälle. Peli tasoihin ajassa 58.21 ja voittomaali ajassa 59.33.

Viimeinen kymppi oli synkkää tekemistä vierasjoukkueelta. Kymppi käytii. läpi paluumatkalla bussissa ja virheistä on toivottavasti opittu. Tällä kertaa se maksoi arvokkaat kolme pistettä.